Grupės „Pikaso“ didysis sugrįžimo koncertas – DVD diske „Vakar buvo vakar…“

Prekybos vietas jau pasiekė grupės „Pikaso“ DVD diskas „Vakar buvo vakar…“, kurį privalu turėti visiems mėgstantiems lietuvišką muziką. Jame žiūrovų dėmesiui pateikiamas trijulės sugrįžimo į popsceną didysis koncertas, pristatantis naujausią tokio pat pavadinimo albumą.

Praėjusių metų gruodžio 2-ąją sausakimšoje Klaipėdos Žvejų rūmų salėje vykusį šou pradėję balade „Sudie“ atlikėjai šmaikštavo, kad jos eilutė „Aš išeinu, kad grįžčiau“ buvo pranašiška. Dovydas Šamrajus, Dainius Skinderis ir Robertas Kirklys porą valandų trukusio renginio metu atliko kūrinius iš pernai pasirodžiusio naujo studijinio darbo bei senesnių savo albumų.

Audringo publikos palaikymo sulaukė naujosios grupės dainos „Paleisk mane“, „Anei“, „O, brolau“, „Nesumeluota praeitis“, seni geri hitai, kaip „Pravirkęs ruduo“, „Tyliai, tyliai“ ir „Ramunė“, o pirmuoju po sugrįžimo radijo singlu tapusį kūrinį „Sniegas, iškritęs liepą“ vaikinų trijulė atliko bisui.

Įspūdingame koncerte dalyvavo visas būrys grupės bičiulių. Tad DVD „Vakar buvo vakar…“ bus galima išvysti ir grupę „Širdelės“, Andrių Rimiškį bei pirmąjį savo solinį kūrinį „Aš viena“ dainuojančią buvusią grupės „Mango“ narę Viktoriją Perminaitę.

Žvejų rūmų scena renginio metu buvo neatpažįstamai pasikeitusi: šou vyko dekoracijų ir didelio ekrano fone. Kiekvieną „Pikaso“ dainą lydėjo specialiai parengta vaidybinė kompozicija. Atlikti jas padėjo pianistė, saksofonistė ir kiti muzikantai, uostamiesčio pantomimos teatro „A“ įkūrėjas Aleksas Mažonas su savo aktoriais, balerina bei šokėjos. Koncertą filmavo TV3 televizija.

„Jaučiamės taip, tarsi tęstųsi prieš ketverius metus vykęs mūsų paskutinysis koncertas šioje scenoje,“ – renginio metu klausytojams prisipažino „Pikaso“ vaikinai. Beje, 2004-aisiais įvykęs grupės atsisveikinimo koncertas drauge su vaizdo klipais bei dokumentiniu filmu taip pat buvo sudėtas į DVD, pavadintą „Paskutinis koncertas“, kuris buvo pirmasis tokio pobūdžio prodiuserinės kompanijos „Cactus Pro“ globojamų atlikėjų leidinys.

„Neslėpsime, kad dabar, žiūrėdami „Paskutinį koncertą“, nesusilaikome nenusijuokę, – sakė „pikasai“. – Tačiau tai, jog matome savo pasirodymų trūkumus ar nesklandumus, nereiškia, kad dėl to grupės ir mūsų pačių gyvenimo istorija nustoja reikšmės. Smagu matyti užfiksuotus mums brangios praeities momentus. Todėl džiaugiamės, kad sugrįžimo koncertas irgi išleistas DVD formate. Tikimės, kad jis džiugins ne tik mus, bet ir visus mūsų gerbėjus.“

Priminsime, kad apie klaipėdiečių grupę „Pikaso“ klausytojai pirmąkart išgirdo 2000-aisiais. Per ketverius metus iki išsiskyrimo vyrukai spėjo surengti ne vieną šimtą koncertų, išleido keturis studijinius albumus („Saulė“, „Spalvos“, „Cukrus“, „Bomba“), geriausių dainų rinkinį „Sudie / Geriausios dainos“ ir minėtąjį DVD.

2008-aisiais, vėl susitikę gimtojoje Klaipėdoje, jie apsisprendė sugrįžti į sceną. Per vasarą trijulė įrašė naują puslapį grupės kūryboje atvertusį albumą simboliniu pavadinimu „Vakar buvo vakar…“, o žiemos ir pavasario sandūroje drauge su merginų grupe „Olialia Pupytės“ surengė sėkmingą koncertų turą per Lietuvą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *