Stano ir Šorenos dainą „Žvaigždžių duetams“ išrinko močiutė

dainosSėkmingai „Žvaigždžių duetuose“ dalyvaujanti Stano ir Šorenos pora šį šeštadienį pristatė tremtinių dainą „Jei ne auksinės vasaros“, kurią atlikti pasiūlė dainininko močiutė. „Pasirinkti dainą pasirodymui, kurio tema „Nacionalinės liaudies dainos“ buvo tikrai nesunku, nes šeimoje turiu tikrą liaudies dainų ekspertę – savo močiutę. Ji man padainavo dainą „Jei ne auksinės vasaros“ ir aš supratau, kad jai lietuvių liaudies kūryba asocijuojasi ne su jaunystės vakaruškomis, o su niūria praėjusio amžiaus mūsų tautos patirtimi – tremtimi,“ – kalbėjo dainininkas.

„Todėl aš ir mano scenos partnerė labai džiaugėmės ir tuo pačiu jautėme didelę atsakomybę atlikdami šią dainą, nes tai buvo galimybė nors trumpam prisiliesti prie skaudžių to meto įvykių,“ – sakė Stano.
Po pasirodymo atlikėjas sulaukė daug gerų atsiliepimų, tačiau negalėjo susitaikyti su vieno komisijos nario pastaba „Per daugybę scenoje praleistų metų buvau abejingas kritikai, tačiau šį kartą buvo itin skaudu išgirsti vieno komisijos nario žodžius, esą mes nelabai suprantame, apie ką dainuojame. Aš nesutinku su tokia nuomone, nes mėgstu istoriją ir nemažai žinau apie Lietuvos praeitį, be to, vaikystėje tikrai daug girdėjau apie tremtį, nes augau su močiute, kuri visa tai patyrė, išgyveno ir nuolat apie tai pasakodavo,“ – prieštaravo Stano.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *